automatski dovršetak postavljanja uređaja nakon ažuriranja pomoću mojih podataka za prijavu

Automatski dovršetak postavljanja PC-ja nakon ažuriranja

Za neka je ažuriranja potrebno ponovno pokrenuti PC i prijaviti se u Windows radi dovršetka instalacije ažuriranja, što znači da biste se mogli prijaviti u Windows i vidjeti da ne možete koristiti PC sve dok se ažuriranje ne dovrši. Windows 10 to onemogućuje tako da Windows koristi vaše podatke za prijavu da bi se stvorio poseban token.

Taj se token koristi za automatsku prijavu nakon ponovnog pokretanja, dovršetak postavljanja PC-ja, a zatim i za zaključavanje PC-ja što pridonosi sigurnosti računa i osobnih podataka.
Da biste koristili tu mogućnost, odaberite gumb Start, zatim Postavke > Ažuriranje i sigurnost > Windows Update > Dodatne mogućnosti, a potom potvrdite okvir uz stavku Pomoću mojih podataka za prijavu automatski dovrši postavljanje uređaja nakon ažuriranja.
Napomena: preporučuje se da uključite BitLocker prilikom korištenja te mogućnosti. Ta mogućnost nije dostupna ako je PC pridružen domeni ili se na PC primjenjuju pravila tvrtke ili pravila o e-pošti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *