менување на регионот за windows продавницата

Во Windows

Доколку се преселите во друга држава или регион, изменете ги параметрите за регионот за да продолжите со купување од продавницата. Белешка: повеќето производи купени од Windows продавницата во еден регион нема да функционираат во друг. Во нив спаѓаат: Xbox Live Gold и Groove Music Pass, апликациите, игрите, музиката, филмовите и ТВ-емисиите.

Continue reading “менување на регионот за windows продавницата”

побарајте помош за xbox на windows 10

Добие помош со Xbox на Windows 10

За помош со на Xbox стан, внесете го вашето прашање во полето за пребарување на лентата со задачи. Ќе добиете одговор од Cortana или Бинг.
Обиди се со “Она што е на Xbox стан?” Или “Што е gamertag?” Ако тоа не функционира, да се погледнеме во Игри на среќа и забавни страница на веб страната на Windows.

Continue reading “побарајте помош за xbox на windows 10”

додавање игра во списокот со игри на апликацијата xbox

Прикачување на Старт

Појдете во Старт > Xbox > Мои игри и изберете го знакот плус.

додавање игра во списокот со игри на апликацијата xbox
додавање игра во списокот со игри на апликацијата xbox

Continue reading “додавање игра во списокот со игри на апликацијата xbox”

поправање проблеми со пријавувањето на апликацијата xbox

Поправање проблеми со пријавувањето на апликацијата Xbox

Доколку имате проблем со пријавувањето на апликацијата Xbox, еве неколку работи со кои може да се обидете.
Проверете дали сте поврзани на интернет.
Појдете на Xbox.com и пријавете се за да бидете сигурни дека услугата Xbox е оперативна и дека нема проблеми со сметката.

Continue reading “поправање проблеми со пријавувањето на апликацијата xbox”

поправање проблеми со пријавувањето на апликацијата xbox

Поправање проблеми со пријавувањето на апликацијата Xbox

Доколку имате проблем со пријавувањето на апликацијата Xbox, еве неколку работи со кои може да се обидете.
Проверете дали сте поврзани на интернет.
Појдете на Xbox.com и пријавете се за да бидете сигурни дека услугата Xbox е оперативна и дека нема проблеми со сметката.

Continue reading “поправање проблеми со пријавувањето на апликацијата xbox”

каков хардвер ми треба за снимање клипови од игрите на xbox на компјутерот?

Што хардвер ми е потребно за да ги сними играше Xbox клипови на мојот компјутер?

Вашиот компјутер треба да има еден од овие видео картички:
AMD: AMD Radeon HD 7000 серија, HD 7000m серија, HD 8000 серијата, HD 8000m серија, R9 и R7 серија.
NVIDIA: GeForce 600 серија или подоцна, GeForce 800м серија или подоцна, серија Quadro Kxxx или подоцна.

Continue reading “каков хардвер ми треба за снимање клипови од игрите на xbox на компјутерот?”