helppane.exe Помош и поддршка на Microsoft

Датотеката Helppane.exe е дел од Клиентската платформа за помош на Windows оперативни системи. Таа е одговорна за обезбедување на услуги за помош и поддршка. Првично претходно инсталиран со оперативниот систем Windows, Helppane.exe е интегриран во него и добро функционира во рамките на својата околина.

Ако одите на Properties, ќе видите дека процесот на helppane.exe е поврзан со сервисот за помош и поддршка на Microsoft. Ако притиснете F1 на вашата тастатура, страницата за Поддршка на Microsoft ќе се отвори.

Continue reading “helppane.exe Помош и поддршка на Microsoft”

winlogon.exe Апликација за пријавување на Windows

winlogon.exe Апликација за пријавување на Windows е процес одговорен за започнување на сесијата и одјавување на лозинката на корисникот. Фајлот winlgon.exe секогаш се наоѓа во C: \ Windows \ System32.

Continue reading “winlogon.exe Апликација за пријавување на Windows”

DataExchangeHost.exe Домаќин за размена на податоци

DataExchangeHost.exe Домаќин за размена на податоци е процес кој работи како примена на компонентен објект модел (COM) во локалниот ‘DataExchange Host’ COM сервер.

Continue reading “DataExchangeHost.exe Домаќин за размена на податоци”

mshta.exe Microsoft (R) HTML-апликациски домаќин

mshta.exe Microsoft (R) HTML-апликациски домаќин – е извршна датотека во Windows, развиена од Microsoft Corporation и испорачана со оперативниот систем. Елементот е предмет на отворање на Microsoft HTML апликацијата – програма која е одговорна за работата на HTML-базирани апликации (. HTA датотеки) и трчање скрипти во Windows.

Continue reading “mshta.exe Microsoft (R) HTML-апликациски домаќин”

добијте поддршка за апликацијата groove-музика

Добијте помош за апликацијата Groove-музика

 За да добиете помош за Groove, внесете го прашањето во полето за пребарување на лентата со задачи. Ќе добиете одговори од Cortana или Bing.

добијте поддршка за апликацијата groove-музика
добијте поддршка за апликацијата groove-музика

каде ми е печатачот во windows 10 mobile?

Каде ми е печатачот во Windows 10 Mobile?

Не може да го најдете печатачот на списокот? Проверете дали е вклучен и поврзан на истата Wi-Fi мрежа како и телефонот. Доколку сѐ уште не може да го најдете печатачот, проверете дали е компатибилен со Windows 10 Mobile.

менување на регионот за windows продавницата

Во Windows

Доколку се преселите во друга држава или регион, изменете ги параметрите за регионот за да продолжите со купување од продавницата. Белешка: повеќето производи купени од Windows продавницата во еден регион нема да функционираат во друг. Во нив спаѓаат: Xbox Live Gold и Groove Music Pass, апликациите, игрите, музиката, филмовите и ТВ-емисиите.

Continue reading “менување на регионот за windows продавницата”

преместување ставки од апликацијата список за читање во microsoft edge

Преместување ставки од апликацијата Список за читање во Microsoft Edge

Има вграден список за читање во Microsoft Edge, новиот прегледувач во Windows 10. Доколку ја користевте апликацијата Список за читање во Windows 8.1, а сега надградивте на Windows 10, преместете ги ставките од старата апликација во Microsoft Edge.
Во апликацијата Список за читање, изберете ја ставката за да ја отворите во Microsoft Edge.

Continue reading “преместување ставки од апликацијата список за читање во microsoft edge”

промена на приказите помеѓу 3д (од воздух) и патишта

Префрлување погледи помеѓу 3D (воздушна) и патниот

Кога сте истражување градови во 3D, ти си, всушност ја гледате картата во антенски поглед. За да се вратите во приказот на патот, одберете ставови сајтот, а потоа изберете патот.

промена на приказите помеѓу 3д (од воздух) и патишта
промена на приказите помеѓу 3д (од воздух) и патишта

менување на стандардниот пребарувач во microsoft edge

Менување на стандардниот пребарувач во Microsoft Edge

Microsoft го препорачува Bing за подобрено искуство со пребарувањето во Microsoft Edge на Windows 10. Задржувањето на Bing како стандарден пребарувач ви овозможува:
Директни врски до апликациите на Windows 10, со што побрзо ве води директно до вашите апликации.
Порелевантни предлози од Cortana, вашиот личен дигитален помошник.

Continue reading “менување на стандардниот пребарувач во microsoft edge”