зошто ја нема cortana во мојот регион или на мојот јазик?

Региони и јазици Cortana е

Региони и јазици

Да се користи Cortana, подесувањата вашиот регион и јазик мора да се усогласат. Види следнава листа на региони каде Cortana е на располагање, како и соодветна јазикот за секој од овие региони.


Cortana е достапна во овие региони на овие јазици:
Австралија: Англиски
Канада: Англиски
Кина: Кинески (поедноставен)
Франција: Француски
Германија: Германски
Индија: Англиски
Италија: италијански
Јапонија: Јапонски
Шпанија: Шпански
Обединето Кралство: Англиски
САД: Англиски
Забелешка: Ако го промените вашиот регион, можеби нема да биде во можност да купуваат во продавница, или да користите она што сте го купиле како што се членство и претплати, игри, филмови, ТВ и музика.
Update: Ако вашите поставувања се точни, но се уште не можат да го користат Cortana, инсталирање на најновите ажурирања на Windows може да го поправат проблемот. зошто ја нема cortana во мојот регион или на мојот јазик?

Подесување

Да се ​​користи Cortana, сите овие подесувања мора да бидат поставени на истиот јазик:
Јазици (ова е јазикот на уредот)
Говорот јазик
Земја или регион
Да потврди дека вашите поставувања се точни или да се направи промена:
Отворен Поставки. Изберете Време и јазик, а потоа регион и јазик.
Проверете на јазик (поставена како стандардно) за поставување на вашиот Windows јазикот на екранот. Да се ​​добие нов јазик, одберете Add a јазик, а потоа изберете една од листата. Тоа може да потрае неколку минути, за јазикот пакет да се вчита. Ако отстраните некој јазик, секогаш можете да го додадете повторно подоцна.
Проверете ја поставката на земјата или регионот. Осигурајте се дека ги избра кореспондира со јазикот на екранот на Windows во собата во Поставување на јазикот.
Вратете се во Поставки> Време и јазикот> Говор и бидете сигурни дека поставката за говорот јазик е во согласност со претходните поставки. Ако јазикот што го сакате не е на располагање, следете ги чекорите на следниот јазичето за да ја додадете.
Одјавете се потпише, а потоа се врати во за новите подесувања за да стапи на сила.
Забелешка: За мобилни уреди, да бидете сигурни дека ќе имаат точни поставки за јазик, Регион и говор под Поставки> Време и јазик.
Оди на јазик> Додај јазикот за да додадете нов јазик.
Оди на говор> Додај јазик за да додадете нов јазик говор.

јазични пакети

Сите опции не се достапни за сите региони и јазици. Некои јазици може да бара од вас да ја преземете рачно говорот јазик пакет на.
Изберете го копчето Start, потоа одберете Settings> Време и јазикот> регион и јазик.
Изберете го јазикот и изберете Опции.
Под Говор, одберете Download. Тоа може да потрае една минута или две за говорот на пакетот да се вчита.
Одјавете се потпише, а потоа се врати во својот говор за новиот пакет за да се додадат опции говор.
Вратете се во Време и јазикот, изберете вашиот нов јазик, а потоа Постави како стандарден.
На Settings> Време и јазикот> Говор, осигурајте се дека поставката за говорот јазик е во согласност со претходните поставки.
Одјавете се потпише, а потоа се врати во за новите подесувања за да стапи на сила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *