pse nuk është cortana në rajonin ose në gjuhën time?

Rajonet dhe gjuhët Cortana-së

Rajonet dhe gjuhët

Për të përdorur Cortana Rajoni dhe gjuha juaj settings duhet të jetë një linjë. Shih listën e mëposhtme të rajoneve ku Cortana është në dispozicion, dhe gjuhën përkatëse për secilin nga ato rajone.


Cortana është në dispozicion në këto rajone për këto gjuhë:
Australi: Anglisht
Kanada: Anglisht
Kinë: Kinezçe (Thjeshtuar)
Francë: Frëngjisht
Gjermania: gjermanisht
Indi: Anglisht
Itali: Italisht
Japoni: Japonisht
Spanjë: Spanish
Mbretëria e Bashkuar: Anglisht
Shtetet e Bashkuara: Anglisht
Shënim: Nëse ju të ndryshojë rajonin tuaj, ju mund të mos jetë në gjendje të dyqan në dyqan, ose përdorni gjëra që ju keni blerë të tilla si anëtarësisë dhe abonimet, lojra, filma, TV dhe muzikë.
Update: Nëse cilësimet tuaja janë të sakta, por ju ende nuk mund të përdorni Cortana, instalimi përditësimet më të fundit të Windows mund të zgjidhur problemin. pse nuk është cortana në rajonin ose në gjuhën time?

Setup

Për të përdorur Cortana, të gjitha këto settings duhet të jetë i vendosur për të njëjtën gjuhë:
Gjuhë (kjo është gjuha juaj e pajisje)
Gjuha e të folurit
Shteti ose rajoni
Për të konfirmuar se cilësimet tuaja janë të sakta ose për të bërë një ndryshim:
Cilësimet Hapur. Zgjidhni Koha & gjuhën, atëherë Rajoni & gjuhën.
Kontrolloni Language (përcaktuar si default) vendosja për Windows gjuhën tuaj ekranit. Për të marrë një gjuhë të re, zgjidhni Shto një Gjuhë, atëherë zgjidhni një nga lista. Ajo mund të marrë disa minuta për paketë gjuhë të ngarkesës. Nëse ju hiqni një gjuhë, ju gjithmonë mund të shtoni atë përsëri më vonë.
Kontrolloni vend apo rajon vendosjen. Sigurohuni që vendi i zgjedhur korrespondon me Windows Afisho gjuhën vendosur në vendosjen e gjuhës.
Kthehu mbrapa tek Settings> Ora dhe gjuhë të> fjalës dhe të sigurohemi se vendosjen gjuha Fjala është në përputhje me parametrat e mëparshme. Nëse gjuha ju doni nuk është në dispozicion, ndiqni hapat në skedën tjetër për të shtuar atë.
Sign jashtë dhe pastaj të nënshkruajë përsëri në për parametrat e rinj të hyjnë në fuqi.
Shënim: Për pajisje të lëvizshme, sigurohuni që ju keni cilësimet e duhura për Gjuhën, Rajoni dhe fjala nën Cilësimet> Ora dhe gjuhë.
Shko tek Gjuhën> Shto gjuhën për të shtuar një gjuhë të re.
Shko tek Fjala> Shto një gjuhë për të shtuar një gjuhë të re të folurit.

Paketa Gjuhësore

Jo të gjitha opsionet janë në dispozicion për të gjitha rajonet dhe gjuhë. Disa gjuhë mund të kërkojë nga ju për të shkarkuar me dorë një paketë gjuhësore fjalim.
Zgjidhni butonin Start, pastaj zgjidhni Cilësimet> Ora dhe gjuhën> Rajoni & gjuhën.
Zgjidhni gjuhën, atëherë mundësitë.
Sipas fjalës, përzgjidhni Shkarko. Ajo mund të marrë një minutë apo dy për paketë fjalim të ngarkesës.
Sign jashtë dhe pastaj të nënshkruajë përsëri në për paketë e re fjalim që do të shtohet në opsionet e fjalës.
Kthehu mbrapa në kohë dhe gjuhës, zgjidhni gjuhën tuaj të re, pastaj Bëje si default.
Në Cilësimet> Ora dhe gjuhës> Fjala, sigurohuni që cilësimi gjuha Fjala është në përputhje me parametrat e mëparshme.
Sign jashtë dhe pastaj të nënshkruajë përsëri në për parametrat e rinj të hyjnë në fuqi.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *