како да се користи оддалечена работна површина

Како да се користи преку Remote Desktop

Користат преку Remote Desktop на вашиот Windows, Андроид или iOS уред за да се поврзете на компјутер од далечина:
Поставите далечински компјутер, така што тоа ќе им овозможи на далечински врски. Видете Како можам да се поврзете со друг компјутер со Одалеченото поврзување на површина?


На далечинскиот управувач компјутер, отворен Settings и одете во Систем> За. Означете го името на компјутерот. Ќе треба ова подоцна.
Следно, во Settings, одете во Систем> Моќ и спиење и проверете да бидете сигурни Спиењето е наместено на Never.
Внесете го името и презимето на далечински компјутер во Одалеченото поврзување на површина на вашиот локален компјутер. За детални чекори, видете Поврзување на друга компјутер користејќи Одалеченото поврзување на површина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *