преместување ставки од апликацијата список за читање во microsoft edge

Преместување ставки од апликацијата Список за читање во Microsoft Edge

Има вграден список за читање во Microsoft Edge, новиот прегледувач во Windows 10. Доколку ја користевте апликацијата Список за читање во Windows 8.1, а сега надградивте на Windows 10, преместете ги ставките од старата апликација во Microsoft Edge.
Во апликацијата Список за читање, изберете ја ставката за да ја отворите во Microsoft Edge.

Continue reading “преместување ставки од апликацијата список за читање во microsoft edge”

менување на стандардниот пребарувач во microsoft edge

Менување на стандардниот пребарувач во Microsoft Edge

Microsoft го препорачува Bing за подобрено искуство со пребарувањето во Microsoft Edge на Windows 10. Задржувањето на Bing како стандарден пребарувач ви овозможува:
Директни врски до апликациите на Windows 10, со што побрзо ве води директно до вашите апликации.
Порелевантни предлози од Cortana, вашиот личен дигитален помошник.

Continue reading “менување на стандардниот пребарувач во microsoft edge”

прикажување или бришење на претходните прегледи во microsoft edge

Windows 10

Претходните прегледи се информациите што ги памети Microsoft Edge, вклучувајќи ги лозинките, информациите внесени во формуларите и посетените локации, и ги складира во компјутерот како што прегледувате на веб.
За да ги прикажете претходните прегледи, изберете Центар > Историја. За да ги избришете, изберете Исчисти ја целата историја, изберете ги типовите податоци или датотеки што сакате да ги отстраните од компјутерот, а потоа изберете Исчисти.

Continue reading “прикажување или бришење на претходните прегледи во microsoft edge”

запомнување лозинки во microsoft edge

Кога посетувате одредена веб-локација којашто бара да се пријавите, Microsoft Edge ќе ве праша дали сакате да ги запомни вашето корисничко име и лозинката. Следниот пат кога ќе ја посетите локацијата, Microsoft Edge ќе го заврши пополнувањето на информациите за сметката.

Continue reading “запомнување лозинки во microsoft edge”

како да знам дали да им верувам на веб-локациите на microsoft edge

Како да знам дали да им верувам на веб-локациите во Microsoft Edge?

Доколку видите копче со катинар до адресата на веб-локацијата во Microsoft Edge, тоа значи дека:
Тоа што го испраќате и примате од веб-локацијата е шифрирано, со што на другите им се отежнува пристапот до овие информации.

Continue reading “како да знам дали да им верувам на веб-локациите на microsoft edge”