што претставува поврзувањето со ограничен пренос на податоци?

КАКО измерени конекција е интернет конекција која има ограничување на податоци поврзани со неа. Податочни конекции се поставени како измерени од стандардните. WiFi мрежа на врски може да се постави за да се измерени, но не се од стандардните. Некои апликации и функции во Windows ќе се однесуваат поинаку на измерени конекција да помогне да се намали користењето податоци.


Да се постави WiFi мрежа конекција како измерени:
Изберете Start> Прилагодување> Мрежа и интернет.
Одберете WiFi> Advanced Options> Set as измерени конекција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *