DataExchangeHost.exe Домаќин за размена на податоци

DataExchangeHost.exe Домаќин за размена на податоци е процес кој работи како примена на компонентен објект модел (COM) во локалниот ‘DataExchange Host’ COM сервер.

Ако нешто што го правите бара хипервизор (виртуелна машина), тогаш Hyper-V најверојатно ќе ја обезбеди оваа функција. Овој виртуелна машина (VM) на гостин му е потребен метод за комуникација со својот домаќин, што е вашата Windows сесија.

Локација на датотеката C: \ Windows \ system32 \ DataExchangeHost.exe со големина 154,84 kB (158560 B).

DataExchangeHost.exe Домаќин за размена на податоци
DataExchangeHost.exe Домаќин за размена на податоци

DataExchangeHost.exe Домаќин за размена на податоци Ова е зачувување на процесот, но некои хакери го користат истото име за да се скрие малициозниот софтвер на вашиот компјутер.

Кога ќе преземете DataExchangeHost.exe од веб-сајтови на недоверливи или хакери ризикот е висок. За да спречите инфекција на вашиот компјутер, молам:
-Користете добра антивирусна програма
-Проверете ја истата датотека со неколку антивирусни програми
-Провери ја локацијата и големината на датотеката, ако нешто недостасува, тоа е сомнително

Во Winx64 системот може да се нарече DataExchangeHost.exe Домаќин за размена на податоци (32-битови).
The original post you can read by the link DataExchangeHost.exe Data Exchange Host

DataExchangeHost.exe Домаќин за размена на податоци

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *