заштитете го својот windows 10 pc со windows defender

Како да го заштитите својот Windows 10 PC

Каде се наоѓаат безбедносните неопходности?

Доколку имате Windows 10, не може да ги преземете Microsoft безбедносните неопходности. Но и не ви требаат бидејќи веќе го имате Windows Defender, којшто го нуди истото ниво на заштита.


Во лентата за пребарување, напишете Windows Defender.
Изберете Windows Defender од резултатите. Ќе го може да го проверите компјутерот и нивото на заштита од вируси.

заштитете го својот windows 10 pc со windows defender
заштитете го својот windows 10 pc со windows defender

Вклучување или исклучување на Windows Defender

Во Windows 10, Windows Defender е секогаш вклучен и секогаш работи за да ви го заштити компјутерот. Ќе се исклучи сам доколку инсталирате некоја друга анти-вирусна апликација.
Defender користи заштита во реално време за скенирање на датотеките што ги додавате или извршувате на компјутерот. Привремено исклучете ја заштитата во реално време од Параметри > Ажурирање и безбедност > Windows Defender.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *