winlogon.exe Aplikacioni i lidhjes së Windows-it

winlogon.exe Aplikacioni i lidhjes së Windows-it – është procesi përgjegjës për fillimin e seancës dhe nxjerrjen jashtë përdorimit. File winlgon.exe gjendet gjithmonë në C: \ Windows \ System32.

Procesi winlogon.exe klasifikohet si “nuk u vra”. Nuk mund të fshihet nga lista e ekzekutuesve, duke përdorur, për shembull, “Task Manager”. Por kjo mund të bëhet me ndihmën e softuerit të specializuar, për shembull, – “Procesi Explorer” i dobishëm. Në mënyrë që të “zhgënjej” këtë shërbim në mënyrë programore, nuk mjafton të përdorësh API-në e nivelit të lartë. Kjo kërkon marrjen e privilegjeve të nivelit kernel, gjë që komplikon në masë të madhe programimin e një detyre të tillë.

winlogon.exe Aplikacioni i lidhjes së Windows-it
winlogon.exe Aplikacioni i lidhjes së Windows-it

Procesi i Regjistrimit në Windows gjithashtu monitoron aktivitetin e tastierës dhe të miut, është përgjegjës për mbylljen e kompjuterit tuaj dhe nisjen e kursimtarëve të ekranit pas një periudhe pasiviteti.

Kjo njihet si “Sekuenca e vëmendjes” dhe është arsyeja pse disa PC mund të konfigurohen që të kërkojnë që të shtypni Ctrl + Alt + Delete para se të futeni. Ctrl + Alt + Delete kombinim i shkurtorive të tastierës kapet gjithmonë nga winlogon.exe, i cili siguron që po futni në një desktop të sigurt ku programet e tjera nuk mund të monitorojnë fjalëkalimin që po shkruani ose të simuloni një dialog të identifikimit.

Kështu, winlogon.exe duhet vazhdimisht të vazhdojë të punojë në sfond, duke qenë një pjesë shumë e rëndësishme e procesit të autorizimit në Windows. Në faqen e internetit të Microsoft, ju mund të gjeni një listë më të detajuar teknike të aftësive të procesit Winlogon

Nëse ky skedar gjendet në ndonjë dosje tjetër, ajo duhet të fshihet menjëherë. Aktualisht, janë të njohura më shumë se njëqind viruset (për shembull, W32.Neveg.A@mm, Spyware.CMKeyLogger, W32 / Netsky-D dhe shumë të tjerë) që përdorin emrin winlogon.exe për të fshehur praninë e tyre në sistem.

Një nivel i lartë i përdorimit të burimeve të kompjuterit tuaj (procesor ose memorie) për procesin winlogon.exe është gjithashtu një shenjë indirekte se diçka nuk është e gabuar me të. Ky proces nuk duhet të përdorë shumë burime CPU ose RAM në situata normale.
Në raste të tilla, drejtojeni një skanim të plotë të sistemit duke përdorur softuerin tuaj antivirus.

Në sistemin Winx64 mund të njihet si winlogon.exe Aplikacioni i lidhjes së Windows-it (32-bit).

Gabime të cilat ju mund të takoni
  • Windows nuk mund të lidhej me shërbimin %s. Ky problem pengon hyrjen e përdoruesve të zakonshëm.
    Si përdorues administrativ, mund të rishikosh evidencën e ngjarjeve të sistemit për detaje se përse nuk u përgjigj shërbimi.
  • Lidhja me një shërbim të Windows dështoi
  • Kliko këtu për të kontrolluar për statusin e drejtuesve të rrjetit tënd.
  • Procesi i hyrjes nuk mund të afishonte opsionet e sigurisë dhe të hyrjes kur u shtyp Ctrl+Alt+Delete. Nëse Windows nuk përgjigjet, shtyp Esc ose përdor çelësin e energjisë për ta rinisur.
  • Prit që %s\%s të përgjigjet.
  • Për të ndryshuar fjalëkalimin tënd, shtyp CTRL+ALT+DELETE dhe pastaj kliko “Ndrysho fjalëkalimin”.
  • Procesi i hyrjes nuk mund të afishonte opsionet e sigurisë dhe të hyrjes kur u shtyp Ctrl+Alt+End. Nëse Windows nuk përgjigjet, shtyp Esc ose përdor çelësin e energjisë për ta rinisur.

winlogon.exe Aplikacioni i lidhjes së Windows-it

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *