a bejelentkezési adataim használata az eszköz automatikus beállításának befejezéséhez frissítést követően

A számítógép beállításának automatikus befejezése a frissítések telepítése után

Egyes frissítések telepítése után újra kell indítani a számítógépet és ismét be kell jelentkezni a Windowsba annak érdekében, hogy a frissítések telepítése befejeződjön. Emiatt előfordulhat, hogy a Windowsba bejelentkezve azt tapasztalja, hogy a frissítés telepítésének befejeztéig nem tudja használni a gépet.

A Windows 10 ezt a bejelentkezési adatok alapján létrehozott speciális token segítségével igyekszik megelőzni. Az újraindítást követően a rendszer a tokennel automatikusan bejelentkezik, elvégzi a számítógép beállítását, majd zárolja a gépet, hogy senki se férhessen hozzá a fiókhoz és a személyes adatokhoz.
Ha engedélyezni szeretné ezt a funkciót, kattintson vagy koppintson a Start gombra, majd válassza a Gépház > Frissítés és biztonság > Windows Update > Speciális beállítások lehetőséget, majd jelölje be A bejelentkezési adataim használata az eszköz automatikus beállításának befejezéséhez frissítést követően jelölőnégyzetet.
Megjegyzés: A funkció használatakor ajánlott bekapcsolni a BitLocker szolgáltatást. Az automatikus bejelentkezési funkció nem használható, ha a számítógép tartományhoz csatlakozik, illetve ha a számítógépen munkahelyi vagy levelezési szabályzatok vannak érvénybe léptetve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.