użyj moich informacji logowania w celu automatycznego zakończenia konfigurowania urządzenia po aktualizacji

Automatycznie kończenie konfigurowania komputera po aktualizacji

Niektóre aktualizacje wymagają ponownego uruchomienia komputera i zalogowania się do systemu Windows w celu ukończenia instalowania aktualizacji. Oznacza to, że po zalogowaniu się do systemu Windows może okazać się, że korzystanie z komputera nie jest możliwe do momentu ukończenia aktualizacji. Ten problem nie występuje w systemie Windows 10, który używa informacji logowania do utworzenia specjalnego tokenu.

Token ten umożliwia automatyczne zalogowanie się po ponownym uruchomieniu i ukończenie konfigurowania komputera, a następnie zablokowanie go w celu zabezpieczenia konta i informacji osobistych.
Aby użyć tej opcji, wybierz przycisk Start, wybierz kolejno pozycje Ustawienia > Aktualizacje i zabezpieczenia > Windows Update > Opcje zaawansowane, a następnie zaznacz pole wyboru obok pozycji Użyj moich informacji logowania w celu automatycznego zakończenia konfigurowania urządzenia po aktualizacji.
Uwaga: w przypadku wybrania tej opcji zaleca się włączenie funkcji BitLocker. Ta opcja nie jest dostępna, jeśli komputer jest przyłączony do domeny albo na komputerze są stosowane zasady firmowe lub dotyczące poczty e-mail.

2 myśli na temat “użyj moich informacji logowania w celu automatycznego zakończenia konfigurowania urządzenia po aktualizacji”

  1. Po ostatnich updatach moj laptop restartuje sie co pol godziny, co z tym zrobic? moja cierpliwosc jest juz na skraju

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *