rregullo lidhjet me pajisjet e audios bluetooth dhe me ekranet pa tel në windows 10

Rregullo lidhjet me pajisjet e audios Bluetooth dhe me ekranet pa tel

Audioja e Bluetooth

Nëse shtypja e butonit Lidh në qendrën e veprimit nuk e gjen pajisjen tënde, provo si më poshtë:
Sigurohu që pajisja jote me Windows e mbështet Bluetooth dhe që është e aktivizuar. Do të shikosh një buton Bluetooth në qendrën e veprimit.


Nëse nuk e shikon butonin Bluetooth, provo të përditësosh drejtuesin e pajisjes tënde. Ja se si: Shko te Nisja, fut Menaxheri i pajisjeve, përzgjidhe nga lista e rezultateve dhe më pas, te Menaxheri i pajisjes, gjej pajisjen tënde, klikoje me të djathtin (ose mbaje të shtypur), përzgjidh Përditëso softuerin e drejtuesit, përzgjidh Kërko automatikisht për softuerë të përditësuar të drejtuesit, dhe më pas ndiq hapat e mbetur.
Nëse Bluetooth është i aktivizuar dhe drejtuesi është i përditësuar, por pajisja jote vazhdon të mos funksionojë, provo të heqësh pajisjen dhe ta çiftosh përsëri. Ja se si: Shko te Nisja, fut Pajisjet, përzgjidh Bluetooth, përzgjidh pajisjen, përzgjidh Hiq pajisjen, dhe më pas provo ta çiftosh përsëri.
Sigurohu që pajisja e audios e aktivizuar për Bluetooth është e aktivizuar dhe e zbulueshme. Mënyra se si e bën këtë ndryshon sipas pajisjeve, prandaj shiko informacionin që erdhi me pajisjen tënde ose shko te sajti i uebit i prodhuesit.

Pajisjet Miracast

Nëse shtypja e butonit Lidh në qendrën e veprimit nuk e gjen pajisjen tënde, provo si më poshtë:
Sigurohu që pajisja jote me Windows e mbështet Miracast duke kontrolluar informacionet që e kanë shoqëruar ose duke shkuar te sajti i uebit i prodhuesit.
Sigurohu që Wi-Fi është i aktivizuar.
Sigurohu që ekrani në të cilin dëshiron të projektosh e mbështet Miracast dhe që është i aktivizuar. Nëse jo, do të të duhet një përshtatës Miracast (ndonjëherë i quajtur “dongle”) që lidhet në një portë HDMI.

Pajisjet WiGig

Nëse shtypja e butonit Lidh në qendrën e veprimit nuk e gjen pajisjen tënde, provo si më poshtë:
Sigurohu që pajisja jote me Windows mbështet WiGig dhe që është e ndezur. Nëse kompjuteri yt e mbështet WiGig, do të shikosh një buton WiGig te Parametrat > Regjimi i aeroplanit.
Sigurohu që ekrani e mbështet WiGig. Nëse jo, do të të duhet një bazament i WiGig.

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *